top of page

Exposities en Lezingen - Agenda

Naast de Kunstroute van Valburg zijn de Stichting Kunstenaarscollectief Valburg en

zijn kunstenaars ook betrokken bij diverse andere activiteiten zoals exposities en lezingen.

Hieronder een overzicht van te verwachte exposities en lezingen:

Expositie 4 Valburgse kunstenaars t/m 28 februari 2023

Waar: MFC 't Knooppunt Valburg

Wanneer: tijden de openingstijden van MFC 't Knooppunt (zie hieronder)

Entree: gratis

Het Kunstenaars Collectief Valburg werk heeft een expositie samengesteld van een aantal fotografen, Marja Hakkoer, Nienke Wiering en Liesbeth Brinkhuis. Van december 2022 tot en met februari 2023 kunt u genieten van deze gevarieerde fotocollectie. Tevens zijn er enkele beelden te zien van Nienke Faber en draadsculpturen van Liesbeth Brinkhuis.

 

Marja Hakkoer is al op 16 jarige leeftijd begonnen met fotograferen, toen met een klik klak Kodak, en nu, vele jaren later met moderne apparatuur. Ze noemt zichzelf vooral een natuurfotograaf, de onderwerpen haalt ze meestal wandelend of fietsend uit de natuur: bloemen, bomen, dieren, paddenstoelen. Daarnaast laat ze zich graag inspireren door de cursisten van Forte Fit Foto Extra en Focel (twee fotoclubs in Elst). 

 

Liesbeth Brinkhuis schildert en beeldhouwt en maakt ook graag foto’s. De kale bomenfoto in ‘t Knooppunt is met de digitale spiegelreflex camera gemaakt in Australië, onderweg naar haar zusje. Liesbeth ziet overal wel iets moois, ook rondom haar huis in Valburg fotografeert ze veel. Het is de schoonheid van de alledaagse dingen die haar oog treft. Vaak gebruikt ze haar smartphone, gewoonweg omdat ze die altijd bij zich heeft. 

Haar foto’s zijn te zien op Instagram: liesbethbrinkhuis. 

 

Nienke Wiering toont een aantal portretten van Valburgers. Portretten gelinkt aan hun beroep, karakter en/of hobby. Deze portretfoto’s zijn zowel in de fotostudio gemaakt als op diverse locaties. Door gebruik te maken van het aanwezige natuurlijke licht op locatie en het manipuleren van kunstlicht in de studio zet zij krachtige portretten neer die de karakters van de personen goed weergeven en waarin de passie voor hun vak of hobby naar voren komt. Haar foto’s zijn te zien op www.wieringfotografie.nl.

 

’t Knooppunt is geopend op dinsdag- en donderdagochtend  van 10.00-12.00 uur, iedere dinsdag-en woensdagvond vanaf 20.00 uur en tijdens alle activiteiten, www.knooppuntvalburg.nl.

Informatie over exposities info@kunstroute-valburg.nl.

Lezing Kees van Dongen - 24 maart 2023

Waar: MFC 't Knooppunt Valburg

Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Entree: €7,00 p.p.

Reserveren: mail naar info@kunstroute-Valburg.nl of

klik op onderstaande knop, of koop uw kaartje

bij de zaal voor aanvang van het evenement.

 

 

Lezing over de Rotterdamse schilder Kees van Dongen

Inleider: Drs. Marieke van der Heijden, docent kunstgeschiedenis.

 

Op jonge leeftijd verhuisde Kees van Dongen naar Parijs.

Daar maakte hij kennis met het werk van de Fauvisten (felle,

ongemengde kleuren) en Henri Matisse. Hij schetste het Parijse

publiek in haar uitgaansleven in felle licht- en bewegingsmotieven. 

Van Dongen schilderde voornamelijk vrouwen, als sterke autonome

wezens uit de zelfkant van de samenleving, of het toneel en dans.

Zijn figuren kenmerken zich door stevige contouren en grote

kleurvlakken. Onder invloed van Matisse koppelde hij kleur, lijn en functie los van elkaar.

 

Tijdens deze lezing maken we kennis met de ontwikkeling van de nog naturalistisch werkende Van Dongen, via de Fauvistische Van Dongen naar de schilder van de Parijse “beau monde”.

 

Tevens maken wij u er op  attent dat er momenteel een expositie over Kees van Dongen te zien is in Museum Singer Laren tot en met 7 mei 2023

Exposities MFC 't Knooppunt - Valburg 

Gedurende het hele jaar verzorgt Stichting Kunstenaarscollectief Valburg exposities in MFC 't Knooppunt te Valburg. Bent u een actief kunstenaar uit de Overbetuwe en heeft u interesse om te exposeren in 't Knooppunt, neemt u dan contact op via info@kunstroute-valburg.nl 

bottom of page