top of page

Mieke Scholten

Op 2 augustus 2022 is kunstenares Mieke Scholten in haar slaap overleden. Al meer dan twee jaar was zij ziek maar behield steeds goede moed. De laatste drie weken van haar leven moest zij zich schikken in de naderende dood.

Mieke kwam in 1999 in Valburg wonen en deed mee aan de eerste Kunstroute Valburg in 2001. Al gauw sloot zij zich aan bij het organisatieteam en heeft met enthousiasme en niet aflatende energie vele Kunstroutes mede georganiseerd. Toegewijd als ze was voor de kunst heeft zij ook vele exposities elders georganiseerd, zoals in Galerie de Sleedoorn in Zetten.

Kenmerkend voor Mieke was haar bevlogenheid, niet alleen voor de kunst maar voor vele activiteiten in en om Valburg. Zij heeft zich ingezet voor de gemeenschap van Valburg, onder meer voor de Dorpskrant, de Zonnebloem, Vrouwen van Nu.

Haar keramiek en later ook haar beeldhouwwerk is veelvuldig te zien geweest in exposities in de regio en daarbuiten. Met de kleiclub en met groepen boetseren en Raku stoken vond ze fantastisch. Tijdens de Kunstroute in 2021 was haar werk te zien in MFC ’t Knooppunt.

Wij gedenken haar als een geweldige collega en als een inspirerend en geweldig mens.

 

bottom of page